söndag 30 november 2014
Såhär blev årets jularrangemang. Det består av hyacinter, glittergräs och olika sorters mossa. En fördel med att vi inte fått någon snö här än är ju att man lätt kan hitta mossa till sina pysselprojekt. Hyacinten som är prydd med gnistrande snö är en väldigt realistisk konsthyacint inhandlad på Mias lustgård. Jag tycker att hyacinter är väldigt vackra innan de slår ut och nu har jag alltid en som fortfarande är knoppig. Runt omkring arrangerade jag mossan och dekorerade med flugsvampar och en liten tomte! När den vita hyacinten blommat ut byter jag bara ut den mot en ny :)lördag 22 november 2014
Såhär innan jul pysslar jag mycket, men det är ganska ofta julklappsrelaterat pyssel. Det innebär ju att jag inte kan lägga ut det på bloggen p.g.a. risken för att mottagaren ser sin gåva alldeles för tidigt :) Detta gratulationskort kan jag däremot lägga ut eftersom det är till min mormor (som inte har någon dator). Hon fyller år i december och jag tycker att det är så tråkigt att ge ett julrelaterat kort. Därför gjorde jag ett riktigt vårigt ett :) Liknande material finns på Panduro. Jag brukar börja med att välja motivet, här en tilda-ängel i en vattenkanna. Sedan väljer jag ut ett kort i en färg som passar bra till. Ofta använder jag ett mönstrat papper för att binda ihop motivet med bakgrunden på ett snyggt sätt. Lite extra dekoration som blommorna och guldränderna gör att kortet ser mer arbetat ut :)söndag 26 oktober 2014
Jag fick höra av en arbetskompis att Perssons garn i Umeå bjöd på garnet om man stickade en kofta som de sedan skänker till behövande. Självklart ville jag sticka en sån kofta! :) Jag stickar ofta koftor och tröjor i barnstorlekar, eftersom jag vet att chansen att jag orkar sticka klart dem är större än om jag stickar till mig själv. Och det kändes extra kul att få sticka en kofta som helt säkert behövs.

Just den här heter femtimmars-koftan och som namnet antyder är den snabbstickad! Men fem timmar räckte inte för mig, utan jag skulle snarare kalla den femkvällars-koftan. Den stickas uppifrån och ner och kan göras i ett stycke utan att man behöver ta av garnet. När oket är stickat stickas ena ärmen, och när den är klar virkar man ihop den nerifrån och upp och stickar sen vidare. När nästa ärm är klar gör man likadant. Mycket trevlig stickning för oss som inte gillar att fästa trådar ;) Garnet jag använde var Viola, färg 52002 från Garngrossisten. Men andra garner som passar stickor 5-6 funkar lika bra.


söndag 12 oktober 2014
Nu äntligen har jag fotat mina ljuslyktor som jag gjorde på keamikkursen för några veckor sedan. Allt som allt blev det tre ljuslyktor och inte mindre än fem skålar. Det var superkul att dreja och jag skulle gärna vilja göra det igen. Lyktorna gjorde jag under kursens andra dag. Jag hade då lyckats lära mig så pass mycket att jag kunde bestämma att leran skulle bli just ljuslyktor och inget annat. Den första dagen blev det bara skålar av alla mina lerklumpar ;) Dessa lyktor är drejade i vit lera och sedan glaserade med blank vit glasyr.


lördag 20 september 2014
Nästan varje höst pyntar jag ytterdörren med en hemmagjord krans. I år blev det en enkel ljungkrans. Ljungen plockade jag i skogen och fäste med vanlig tunn ståltråd på en kransstomme. Jag gjorde en rosett av ett rosa sidenband för att ta fram den vackra rosa färgen i ljungens blommor. Till sist gjorde jag en liten upphängningsögla på baksidan av kransen. Klicka gärna på etiketten kransar om du vill se kransar från tidigare år :) det är väldigt enkelt att göra sin egen krans! Tycker man att det är krångligt att fästa ljung eller kvistar på kransstommen kan man köpa en stomme av oasis. Då är det bara att sticka in kvistarna och de sitter där de ska!

söndag 14 september 2014
Denna färgsprakande höstinspirerade bordsdekoration blev resultatet efter dagens skogspromenad :) Solen skiner och det är en riktigt varm och fin höstdag. Jag och sambon passade på att gå ut och njuta av vädret, samtidigt som jag plockade på mig allt vackert som jag kunde hitta. Vi började på innergården där de fina små äpplena fanns. Sen vidare mot skogen där jag hittade jättevackert blåbärsris. Jag har även använt mossa, lingonris, ljung, rönnbär i gult och rött samt grenar av en trädgårdsbuske med vita bär på. Säkert giftiga ;) Riset står i en skål med vatten så att det förhoppningsvis håller sig fint ett tag. Mossan tänkte jag spraya med lite vatten ibland och äpplena och rönnbären byter jag ut vartefter de torkar. Och som ni ser följer jag inte mottot less is more, utan snarare ju mer desto bättre ;) Trevlig helg!
söndag 7 september 2014
Den här helgen har jag tillbringat framför en drejskiva. Det har varit jätteroligt men ganska svårt :) mitt mål med kursen var att tillverka någonting symmetriskt, som även skulle gå att använda till något vettigt. På bilden nedan ser ni en del av mina alster. Jag är faktiskt riktigt nöjd! Det blev många skålar, eftersom mina lerklumpar verkade vilja bli det nästan varje gång ;) Men det blev även en liten mjölkkanna till kaffebjudningen och några små värmeljuslyktor. Anledningen till att alla grejer står upp och ner vända just nu är att de torkar. Under veckan bränns de i ugnen och sen fortsätter kursen med glasering. När allt är klart lägger jag upp nya bilder!

tisdag 29 juli 2014
De här babysockarna stickade jag tidigare i år. Ibland när jag inte har något bättre för mig på handarbetsfronten brukar jag sticka babysockar. Det är kul att slänga mellan sådana lite mindre projekt som blir klara på någon dag. Dessa är en lite större storlek, eftersom de blev en present till en 1-årig tjej. Jag sydde på en liten rosett för att göra dem extra fina. Rosetterna knöt jag att ett tygband från panduro. Garnet är Drops Baby Merino.

Nu under sommarsemestern kliar det lite extra i handarbetsfingarna. Jag hoppas hinna sticka, virka, sy och pyssla extra mycket under de här veckorna. Och blogga! Hittills under semestern har vi mest träffat familj och vänner. Men nu blir det några lugnare veckor här hemma. Ett tips till alla handarbetssugna, nu kan man hitta roliga studiecirklar inför hösten! Jag blev jättetaggad igår när jag hittade en kurs i nålbindning :) Jag älskar att prova på nya handarbetsformer som jag inte har en aning om hur man gör. Jag är även sugen på att lära mig att dreja, så eventuellt blir det en sådan kurs också framöver.tisdag 22 april 2014
På en utfärd i naturen lyckades jag äntligen fotografera lite nya alster. Som ni kanske misstänker handarbetar jag betydligt mer än jag bloggar just nu. Jag har många färdiga projekt som bara väntar på att plåtas! Tyvärr är lusten till att handarbeta större än den till bloggandet. Men detta brukar vända nu under våren när det är lättare att ta fina bilder ute.

Inom den närmaste tiden kommer bloggen även att ändra utseende något. Detta pga att flera av mina detaljer på sidan nu fallit bort från ImageShack, vilket gör att den ser lite konstig ut ibland. Men jag är helt säker på att ni ändå kommer att känna igen er :)

Det jag bjuder på ikväll är mina nya coverse-tossor. Mer info och fler babyconverse hittar nu här. Som vanligt använder jag Drops Paris, den här gången i färgerna ljus mintgrön 21 och mellanrosa 33. De är både snabba och roliga att virka och en perfekt present till nyfödda småttingar att växa i.lördag 15 mars 2014
För att hålla knyppelpinnarna på plats har jag virkat ett band att trä pinnarna igenom. Det är viktigt att fästa fast pinnarna väl om man t.ex. skall bära dynan till och från knypplingskursen. Om de inte sitter fast kan allt trassla ihop sig och då är det inte lätt att få till en snygg spets. Jag har virkat detta band av restgarn och det består av luftmaskor och stolpar. Inget avancerat alls. Man får prova sig fram så att hålen i bandet blir lagom stora för knyppelpinnarna. Sen är det bara att trä igenom alla pinnarna och nåla fast bandet i dynan på båda sidorna.
OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE