söndag 26 oktober 2014
Jag fick höra av en arbetskompis att Perssons garn i Umeå bjöd på garnet om man stickade en kofta som de sedan skänker till behövande. Självklart ville jag sticka en sån kofta! :) Jag stickar ofta koftor och tröjor i barnstorlekar, eftersom jag vet att chansen att jag orkar sticka klart dem är större än om jag stickar till mig själv. Och det kändes extra kul att få sticka en kofta som helt säkert behövs.

Just den här heter femtimmars-koftan och som namnet antyder är den snabbstickad! Men fem timmar räckte inte för mig, utan jag skulle snarare kalla den femkvällars-koftan. Den stickas uppifrån och ner och kan göras i ett stycke utan att man behöver ta av garnet. När oket är stickat stickas ena ärmen, och när den är klar virkar man ihop den nerifrån och upp och stickar sen vidare. När nästa ärm är klar gör man likadant. Mycket trevlig stickning för oss som inte gillar att fästa trådar ;) Garnet jag använde var Viola, färg 52002 från Garngrossisten. Men andra garner som passar stickor 5-6 funkar lika bra.


0 kommentarer:

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE