tisdag 27 juli 2010
Den här korgen virkade jag enligt ett mönster som jag har köpt från Marks & Kattens. Jag använde ett rosa bomullsgarn och virkade med dubbelt garn och virknål nr 4. Den består av fasta maskor. Egentligen behövs det inget speciellt mönster för att virka en sådan här korg. Du virkar först en rund eller fyrkantig bottenplatta, sedan virkar du väggarna runt om den tills korgen är så hög som du önskar. För extra stadga kan man sedan vika ner en kant runt om. Jag tycker det blir lite extra snyggt så! Ju grövre garn desto stadigare korg.

2 kommentarer:

  1. Jättefin! Skulle vilja laga en sån, tvivlar bara på att mina virkingskunskaper räcker till... Kanske på tiden att lära sig? :)

    SvaraRadera
  2. jättefin, skulle själv vilja ha det mönstret.Skulle du kunna skicka det till mig. Min mail är vonsan@live.se
    Tack på för hand

    SvaraRadera

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE