torsdag 29 juli 2010
De här små figurerna har jag virkat enligt mönster ur Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi". Den är en väldigt bra nybörjarbok om man vill prova på att virkar de här japanska amigurumisarna. Allt du behöver veta finns beskrivet in i minsta detalj! Den lilla grå musen är lite lättare att virka, medan sköldpaddan kräver lite mer jobb. Du kan variera storleken på figurerna genom att virka med tjockt eller tunt garn. Blir du sugen på att börja nu direkt, så finns det även massor med gratismönster på internet. När man har gjort några stycken blir man supersugen på att designa några egna. Kanske lyckas jag knåpa ihop någon under sommaren att visa upp här!

4 kommentarer:

  1. Wow verkligen jätte fina. Vilket jobb du lagt ner, super imponerad!!!/Kanin

    SvaraRadera
  2. Men du är ju jätteduktig, klart du klarar en yoda! Han är inte mycket svårare än sköldpaddan tyckte jag :)

    SvaraRadera

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE