söndag 8 december 2013
Varje år brukar jag pynta dörren med en julig krans. I år tillverkade jag en krans på Plantagen. Jag anmälde mig till deras trädgårdsskola och fick under en timme tillverka min krans helt gratis. Allt fanns förberett och det var bara att sätta igång. Kransen är gjord på en halmstomme. Jag har aldrig använt en sådan tidigare, men kan verkligen rekommendera det. Det är väldigt enkelt när man skall dekorera och göra upphängningen, eftersom det bara är att sticka in ståltråd i stommen så sitter den där.

Det fanns olika material att använda till kransen, så som mossa, ris och olika dekorationer. Jag valde att använda granris, cypress och en vintergrön blomma som jag inte vet vad den heter. Känner du igen den så skriv gärna en kommentar om vilken det kan vara! Jag lindade fast små kvistar med ståltråd. När hela kransen var grön och fin dekorerade jag den med ett axplock av vad som erbjöds. Jag fick verkligen hejda mig från att pynta för mycket. Jag valde torkade skivor av apelsin, kottar, flugsvampar och julgranskulor. Detta var alltså en "lätt" dekorerad krans ;) Till sist lindade jag in kransen med en tunn guldig metallspiraltråd. Den var först en tät spiral, men när man drog ut den blev den en tunn krusig tråd. Den gör att kransen glimrar lite extra på dörren.

Det finns flera blomsterhandlar som erbjuder liknande "kurser" nu inför julen. Jag kan verkligen rekommendera att gå en. Allt blir så mycket enklare när någon annan både plockar fram och plockar bort och kommer med nya idéer och inspiration :)





0 kommentarer:

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE