söndag 16 januari 2011
Nu när julen är förbi börjar det vara dags att lägga upp bilder på 2010 års julklappar :) Före julen var jag tvungen att hålla alla julklappar hemliga. Halsduks-sjalen stickade jag till mamma. Garnet är Drops Eskimo och mönstret finner du här. Vid första anblicken var mönstret krångligt, man ska sticka flätmönster, förkortade varv och ökningar samtidigt över olika varv. Men när jag hade satt mig in i mönstret var det inte alls så svårt som det verkade. Resultatet blev en snygg sjal med fläta och krage. Den stickas i 2 delar som sedan sys ihop mittbak. Eftersom stickorna är storlek 8 så går den fort att sticka. Jag valde att inte sticka upp resåren på baksidan av sjalen, eftersom jag tycker att det är snyggast att fästa ihop den med en brosch eller en sjalnål istället.

0 kommentarer:

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE