lördag 27 november 2010
Det här hjärtat har jag tillverkat enligt egen design. Jag började med att skissa upp hur stort hjärtat skulle vara och sedan bockade jag till orden "God Jul" i ståltråd. Jag har även planer på att göra hjärtan med andra budskap i. När orden var klara gjorde jag ett hjärta som passade som ram och surrade sedan fast delarna med en tunnare ståltråd runt om hela hjärtat. Ett fint band fungerar som upphängning.
söndag 14 november 2010
Till december 2010 har jag virkat de här vantarna och mössan i vinterns färg nr 37 gråblå, Drops Alaska. Varje knapp är unik och gjord av trendigt buffelhorn. Ja, man kan ju i alla fall hoppas att de här är lika trendiga som accessoarerna på catwalken ;) De var åtminstone lätta att göra! Här hittar du mönstret till vantarna och mössan.
tisdag 2 november 2010
I höst har jag börjat på en knypplingskurs. Det är jätteroligt och enklare än vad det ser ut att vara. Det svåra är att lyckas vara tillräckligt koncentrerad. Jag tycker om att handarbeta framför tv:n på kvällarna, men att knyppla framför tv:n är riskabelt. Man glömmer lätt bort något i mönstret och då blir spetsen jättekonstig. Spetsen som syns här nedan heter vitsippan. Före den har jag knypplat tre lite enklare spetsar. Även dessa kommer att hamna på bloggen framöver. När man knypplar vitsippan använder man 12 par pinnar (=24 st pinnar) och det är en hel del att hålla reda på!

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE