tisdag 19 november 2013
Den här dörrkransen har redan hunnit sitta uppe ett bra tag på vår dörr. Jag pysslar nämligen betydligt mer än jag bloggar just nu. Men idag tänkte jag ta tag i detta och lägga upp ett nytt inlägg! :)

Idén till denna har jag haft länge. Jag har varit intresserad av papperssnöre ända sedan jag provade för första gången i högstadiet. Jag tycker att det är roligt att det blir så vackra färgskiftningar när man snurrar upp pappret och att man så enkelt kan få fram små "blad". Den här kransen består av massa små blad! Jag klippte av en ca 10 cm lång remsa som jag sedan öppnade upp nästan ända ut i varje sida. När man sedan tvinnar den ett varv på mitten och viker den dubbel blir det två små blad av en remsa. Men man kan såklart göra dessa blad på många olika sätt! Jag nålade fast dessa bladpar ett och ett med hjälp av knappnålar med små metallhuvuden. Det behövs fler nålar än man tror kan jag säga av egen erfarenhet, så köp hellre en förpackning för mycket.

På baksidan nålade jag även fast en ögla av papperssnöre för upphängning. Nu till julen skulle det ju passa väldigt fint med en röd krans, eller en randig. Papperssnöre finns i massa olika färger i hobbyaffärer.

Klicka på "Pyssel" under rubriken Etiketter för att se fler av mina kransar!
1 kommentar:

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE