lördag 4 maj 2013
Jag kom igång ganska sent med årets sådd tack vare en seg förkylning (jag brukar oftast börja lite för tidigt, vilket resulterar i smala, långa och senare oanvändbara plantor). Lite orolig är jag att smultronen inte kommer att hinna bli något. Däremot tror jag att både basilikan, ruccolan, spenaten, blomsterkrassen och solrosorna kommer att tacka mig. Det har knappt gått en vecka sedan jag satte fröna i jorden och det mesta har redan grott :)

Jag har sett att det finns små "vattenkanne-munstycken" till vanliga pet-flaskor nu, som man kan skruva på och vattna sina små frön med. I brist på ett sådant tillverkade jag mitt eget. Jag tog korken till en flaska och borrade små hål i den. Jag använde borrar som vi har på jobbet, men jag kan tänka mej att det går precis lika bra med en smal borr till en borrmaskin, eller att ta en smal spik ock hamra hål!En solros är på väg upp


Ruccola


0 kommentarer:

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE