måndag 17 december 2012
Den här vintriga kransen tillverkade jag redan i höstas. I och med att den inte känns speciellt julig så kommer den att få hänga kvar på dörren ett bra tag. Stommen har jag tillverkat av en tjock ståltråd klädd med björkris.Vill man så kan man så klart köpa en färdig stomme! Jag samlade tallkottar som jag sedan målade lite slarvigt med vit färg. Jag hade ganska lite färg på penseln för att få det frostiga intrycket. När färgen torkat penslade jag på lite lim på kotten och strödde över diamantglitter med pärlemorskimmer (köpt på Panduro). Effekten blir väldigt vintrig och vacker. Med en limpistol limmade jag sen fast kottarna på kransstommen. Att använda limpistol är en stor fördel eftersom kottarna fastnar direkt då limmet kallnar. Till sist knöt jag en rosett av fina band.

Jag önskar dej en God Jul! Lämna gärna en kommentar om du har lust :)torsdag 13 december 2012
Ligger hemma på soffan idag eftersom jag är sjuk. Jättetråkigt, men julklappen jag fick av bästa sambon i förskott piggade verkligen upp! :) Jag började igår med att sticka en kula med snöflingor på. Idag har jag avancerat till en kula med ett tre-färgat mönster. Mönstren kommer från boken Julkulor av Arne & Carlos. Är skönt med lite stickning som omväxling till de mer eller mindre givande tvprogrammen. Trevlig Lucia!
OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE