tisdag 28 juni 2011
Jag har precis börjat virka en Hjärtekatt! Det är en virkad katt som ska få en ny ägare när den är klar. Den kommer att sändas till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus för att delas ut till ett barn med hjärtsjukdom. Om du vill läsa mer om katterna, eller kanske virka en själv, så finns mönster och postadress mm på den här bloggen. Nu ska jag fortsätta att virka på min katt. Förtillfället kom bara framtassarna med på bild, men när den är klar lägger jag såklart upp en bild på hela katten här på bloggen!
fredag 24 juni 2011
Glad midsommar på er alla! Vad passar bättre en dag som denna än söta röda jordgubbar? Jag har virkat mina i SvartaFårets Tilda-garn, färg 45 (röd) och 585 (grön). Jordgubben blir ca 5 cm hög, men med tjockare (eller dubbelt) garn kan man lätt virka en större jordgubbe. För alla som vill prova, så finns mitt egenhändigt konstruerade mönstret här nedan. Om något i mönstret är oklart får ni gärna skriva en kommentar! Lycka till :)
Virkad jordgubbe
v1. Virka 4 lm med rött garn och slut dem till en ring med 1 sm.
v2. 6 fm om lm-ringen.
v3. 1 fm i varje m (6 m).
v4. 2 fm i varje m (12 m).
v5. 1 fm i varannan m, 2 fm i varannan m (18 m).
v6. 1 fm i varje m (18 m).
v7. 1 fm i varannan m, 2 fm i varannan m (27 m).
v8. 1 fm i varje m (27 m)
v9-12. virkas som varv 8
v13. (1 fm, 2 m tillsammans) upprepa varvet ut (18 m)
v14. (1 fm, 2 m tillsammans) upprepa varvet ut (12 m)
v15. (1 fm, 2 m tillsammans) upprepa varvet ut (8 m)
Jordgubben är nu klar. Fäst garnet och fyll med vadd.
Bladrosett:
Virka 6 lm med grönt garn.
Virka tillbaka med 5 fm.
Virka 5 lm direkt därefter.
Virka tillbaka med 5 fm (den sista fm i den allra första lm på första varvet, som nu bildar bladens centrum).
Upprepa föregående varv tills du har en ”stjärna” med 5 uddar. Sista fm på sista udden ersätts med en sm i centrummaskan.
Ta av garnet.
Kvisten:
Virka 6 lm med grönt garn.
Virka tillbaka med 5 lm, istället för fm.
Sy fast bladrosetten och kvisten på jordgubbens topp.
lördag 4 juni 2011
I våras fick jag inspiration till den här kronan på bloggen Lindas Lantliga, och nu har den äntligen blivit verklighet. Jag tycker att en murgröna passar perfekt till den rostiga ståltråden. Både tråden och diamanten är inköpta på Panduro. Jag valde en enkel form på den här kronan, men har planer på att göra en mer avancerad variant också. Vill du veta hur man tillverkar blomman i ståltråd, så hittar du det här.


OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE