söndag 23 januari 2011
Åh, så fint det här skrynkliga mönstret är! Det var kärlek vid första ögonkastet :) Mönstret hittade jag via bloggen Lindas Lantliga. Hon hade i sin tur hittat mönstret på en annan blogg. Vem som har konstruerat mönstret från första början vet jag inte. Man kan antingen sticka sockor med skrynkliga skaft eller skrynkliga benvärmare. Jag stickade mina benvärmare av det underbara finska "Novita 7 Bröder" garnet. Det är prisvärt, praktiskt (kan tvättas i 40 grader) och perfekt till sockar och sådant. I Sverige brukar man kunna hitta det här garnet på Rusta :) Jag valde en turkos färg, nr 191. Ståltrådsblommorna nedan, som blommar såväl vintertid som sommartid, har jag tillverkar många av. Beskrivningen till dem hittar du här på min blogg.
söndag 16 januari 2011
Nu när julen är förbi börjar det vara dags att lägga upp bilder på 2010 års julklappar :) Före julen var jag tvungen att hålla alla julklappar hemliga. Halsduks-sjalen stickade jag till mamma. Garnet är Drops Eskimo och mönstret finner du här. Vid första anblicken var mönstret krångligt, man ska sticka flätmönster, förkortade varv och ökningar samtidigt över olika varv. Men när jag hade satt mig in i mönstret var det inte alls så svårt som det verkade. Resultatet blev en snygg sjal med fläta och krage. Den stickas i 2 delar som sedan sys ihop mittbak. Eftersom stickorna är storlek 8 så går den fort att sticka. Jag valde att inte sticka upp resåren på baksidan av sjalen, eftersom jag tycker att det är snyggast att fästa ihop den med en brosch eller en sjalnål istället.
söndag 9 januari 2011
Den här renen brukar fira jul med oss varje år. Den står utanför ytterdörren med en liten lykta bredvid sig och hälsar gästerna välkomna. Jag har tillverkat en enkel trästomme som jag klär med granris. Hornen är gjorda av styv ståltråd, som man kan böja till önskad form. Jag brukar ge min ren en fin röd rosett runt halsen, men man kan också dekorera den med band som på en traditionell halmbock. Renen vill helst stå ute för att inte barra, men kortare stunder kan den stå inomhus som sällskap. God fortsättning önskar jag och renen till er alla!

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE