söndag 19 december 2010
De här vantarna stickade jag till en nyfödd liten tjej i Norge. De är mestadels stickade med aviga maskor och två flätor frampå. Bandet mellan vantarna stickas också och sys sedan fast inuti vanten. Jag stickade den minsta storleken och använde ett gråblått garn, Drops Alpaca nr 7120, som passar lika bra till tjejer och killar. Mönstret hittar du här.
söndag 12 december 2010
De flesta av årets julklappar till släkt och vänner tillverkar jag själv. Tyvärr är det jättesvårt att kunna lägga upp bilder på dem, eftersom mottagarna då inte blir lika överraskade på julafton. Så nu fram till jul kan det bli lite snålt med inlägg, men så fort julen är slut så kommer jag att lägga upp årets julklappar på bloggen. Men ett litet julklappstips kommer redan nu :) Godiset i påsarna har jag inte gjort själv, utan köpt på en julmarknad. Jag har fyllt små cellofanpåsar (från Panduro) och sedan gjort etiketter av kartong, som jag har stansat fast, och som samtidigt håller påsen stängd. Jag är säker på att mottagarna av de här påsarna blir glada!
lördag 4 december 2010
Stommen till den här dörrkransen är färdigköpt med både små alkottar och röda bär. För att piffa upp den en aning pyntade jag den med tallkottar och ett rött band. Kottarna fäste jag med ståltråd. Anledningen till att jag gjorde en sådan här krans till dörren i år, är att jag vill kunna återanvända den även nästa år :) Man kan såklart även lägga till gran- eller enris och bara byta ut det från år till år.

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE