tisdag 2 november 2010
I höst har jag börjat på en knypplingskurs. Det är jätteroligt och enklare än vad det ser ut att vara. Det svåra är att lyckas vara tillräckligt koncentrerad. Jag tycker om att handarbeta framför tv:n på kvällarna, men att knyppla framför tv:n är riskabelt. Man glömmer lätt bort något i mönstret och då blir spetsen jättekonstig. Spetsen som syns här nedan heter vitsippan. Före den har jag knypplat tre lite enklare spetsar. Även dessa kommer att hamna på bloggen framöver. När man knypplar vitsippan använder man 12 par pinnar (=24 st pinnar) och det är en hel del att hålla reda på!

5 kommentarer:

 1. Jag skulle verkligen vilja testa! Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Å herre jisses ....fint är det och jag beundrar dig som börjat....jag har inget tålamod och jag tror det blir för "pillit" för mig.
  Jättesnygg spets. Har du någon idé vad du ska använda den till?

  SvaraRadera
 3. Åh jättefint! Jag älskar spetsar! Men det ser ju super invecklat ut!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Länge sen sist, vart rusar tiden iväg...
  Det ser väldigt roligt ut med knyppling, din spets blir jättefin, jämn och rak i kanterna! Knypplade spetsar är värdefulla, vilket arbete det ligger bakom varje cm!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag tycker du ska kolla på Staloknyppling (s 3 på bildsökningen). Då får du tips om flera sätt att knyppla Vitsippan. Man kan göra armband och halsband i olika färger. Garnet finns hos Gavia Lace (jo vi känner varann).
  Hälsningar!
  staloknyppling@telia.com

  SvaraRadera

OM MIG

Mari
Välkommen! Jag bloggar för alla oss som älskar pyssel och handarbete. På min blogg trängs tips och idéer för alla stick- och virksugna människor. Luffarslöjd är också en favorit, så även det kommer ni att hitta här.
Visa hela min profil

ETIKETTER

FÖLJARE